• 2310 63 80 63
Open

Καρύδια και κανέλα, μελομακάρονα μύρισαν! Μόνο με 90 θερμίδες το ένα, τι καλύτερο για δεκατριανό ή συνοδευτικό στον απογευματινό σου καφέ;

Για να μη νιώθεις ενοχές μπορείς να το αντικαταστήσεις σαν δεκατιανό ή στον απογευματινό σου καφέ.Άλλωστε μόνο θρεπτικά συστατικά μπορεί να σου χαρίσει. Μόνο 90 θερίδες το ένα!!

Για τη ζύμη:
1/3 φλ. 100γρ. ζάχαρη,
1 φλ. 220γρ.ηλιέλαιο ,
1/3 φλ. 90γρ. χυμό πορτοκαλιού,
2 κ.σ. 30γρ. κονιάκ,
¼ κ.γλ. αλάτι,
2 2/3 φλ. 400γρ. αλεύρι,
1/3κ.γλ. κανέλα με γαρίφαλα,
2κ.γλ. μπέικιν πάουτερ

Για το σιρόπι:
1/3 φλ. 100γρ. μέλι,
1/2 φλ. νερό,
1 φλ. 50γρ. στέβια,
1 κομματάκι κανέλα

Για γαρνίρισμα:
1/3 κ.γλ. κανέλα
1/2 φλ. 50γρ. καρύδια

Εκτέλεση:

1.Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, τα γαρίφαλα, την κανέλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
2. Προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι,το μπέικιν πάουτερ και το αλάτι, σιγά σιγά, μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη.
3. Ζυμώνουμε σε μικρό μέγεθος και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί. Τα ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
4. όση ώρα τα αφήνουμε να κρυώσουν, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν.
5. Ρίχνουμε τα μελομακάρονα μέσα στο σιρόπι και τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα για να στραγγίξουν.

Γαρνίρουμε και είμαστε έτοιμοι.