Γιαούρτι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Δείτε τους λόγους…

Γιαούρτι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Δείτε τους λόγους…

Σύμμαχος στην προσπάθεια για μια επίπεδη κοιλιά

Είναι πλούσιο σε ασβέστιο ,το όποιο επιταχύνει τη διάλυση λίπους και εμποδίζει την συσσώρευση του.

Οι πρωτεΐνες που περιέχονται στο γιαούρτι  βοηθούν στη μείωση της επιθυμίας για τσιμπολόγημα και αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού

Υπερτερεί σε σχέση με τα άλλα γαλακτοκομικά

Το γιαούρτι αποτελεί πηγή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως υδατάνθρακες ,λίπη, πρωτεΐνες ,μέταλλα και ιχνοστοιχεία και το πλεονέκτημα του είναι η αφομοίωση των συστατικών του από τον οργανισμό καθώς οι ζυμώσεις που έχει υποστεί  και η παρουσία μικροοργανισμών, δημιουργούν ένα ιδανικό υπόστρωμα για την απορρόφηση των συστατικών τους .

Οι υδατάνθρακες του γιαουρτιού περιέχουν ελάχιστη η καθόλου λακτόζη  γεγονός που το καθιστά μια τροφή ιδανική για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη .

Σωστή εντερική λειτουργία

Τα προβατικά που βρίσκονται στο γιαούρτι  προστατεύουν την εντερική μας χλωρίδα και με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στην καλη εντερική λειτουργία.

Σύμμαχος στην αποκατάσταση του οργανισμού μετά την γυμναστική

Το γιαούρτι περιέχει μια ικανοποιητική αναλογία  υδατανθράκων και πρωτεϊνών με αποτέλεσμα η κατανάλωση του να  επιτρέπει την επαναφορά των μυών μετά την άσκηση με τις πρωτεΐνες  και χαρίζοντας ενέργεια στον οργανισμό σας με τους υδατάνθρακες

Διατήρηση  της αρτηριακής πίεσης σε σταθερά επίπεδα

Το κάλιο που περιέχεται στο γιαούρτι βοηθάει στην απομάκρυνση του περιττού νατρίου που προσλαμβάνουμε από την κατανάλωση αλατιού με αποτέλεσμα να φέρνει την ανάλογη ισορροπία όταν το παρακάνουμε με το αλάτι .

Και πολλοί ακόμη λόγοι που το γιαούρτι αποτελεί ιδανική επιλογή στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής άλλα και στην απώλεια βάρους. Καταναλώστε το με πολλούς τρόπους κατά την διάρκεια της ημέρας με αλμυρές η γλυκές επιλογές.