Το σκόρδο είναι πράγματι ένα δώρο της φύσης στον άνθρωπο.Είναι τόσες πολλές οι θεραπευτικές του ιδιότητες με μόνο του μειονεκτήμα την έντονη μυρωδιά του,που όμως είναι και ο πιο σημαντικός λόγος που η πλειοψηφία του πληθυσμού αποφεύγει την κατανάλωση του.
Στην αρχαιότητα οι εργάτες κατανάλωναν το πρωί μια σκελίδα σκόρδο γιατί το θεωρούσαν αντισηπτικό και τονωτικό.Το ιδιο σκεπτικό είχαν και οι αρχαίοι αθλητές.
Περιέχει σίδηρο,φώσφορο,μαγνήσιο,σελήνιο και πλούσιο σε βιταμίνες Β1,Β2,Β3
Οφέλη του σκόρδου
- Φυσική αντιβίωση
- Αντιοξειδωτική δράση
- Αντιμικροβιακή δράση συνδυασμό με βιταμίνη C
- Αντιφλεγμονώδη δράση
- Αντισκληρωτικό για ουρικό και κιρσούς
- Τονωτικό
- Διουρητικό
- Δράση κατά των τσιμπημάτων από μέλισσες
Όσο για την δυσάρεστη οσμή το αντίδοτο είναι το σέλινο!